Harrie Meulenbroeks uit Lage Mierde maakt fraaie gedichten

Harrie Meulenbroeks

foto: Harrie Meulenbroeks 

Harrie Meulenbroeks (89) uit Lage Mierde woont alweer ruim twee jaar met zijn vrouw Lies in Lindenhof in Lage Mierde en heeft een grote passie voor het schrijven van gedichten,  korte spreuken en gezegdes. 

Bij toeval kwam ik Harrie eens tegen waar hij het gedicht Z˛mmer 2000 ten gehore bracht.  Na afloop heb ik met hem een afspraak gemaakt om dit fraaie meesterwerk over die onstuimige zomer van het jaar 2000 eens op video vast te mogen leggen.

Overigens zijn vele gedichten van Harrie al vastgelegd voor zijn kinderen in een fraai boekje en ook laat Harrie trots een CD horen waar veel van zijn schrijfsels op terug te horen zijn.

De gedichten gaan over het algemeen over het alledaagse leven, de tijd van het boerenleven bijvoorbeeld want Harrie was vroeger boer met rundvee op zijn boerderij aan de Franse Hoef in Bladel.

In 1967 verhuisde het gezin naar de Beekakkersweg in Lage Mierde en bij het bereiken van zijn pensioen verhuisde ze naar de Kloosterstraat waarbij hij opmerkt dat hij toch nog steeds zun gruunte tuintje mist

Onderstaand dus de video met het gedicht Z§mmer

 

opent de video niet klik hier