Maikel Dijkmans(17) uit Reusel 2e bij NK biljarten libre  

Maikel Dijkmans

foto:Maikel Dijkmans

Maikel Dijkmans uit Reusel is afgelopen weekeind 2e geworden tijdens het Nederlands Kampioenschap biljarten onderdeel libre in het Overijsselse Losser.

Hij kwam hierbij uit in de 3e klasse waarbij gespeeld wordt met moyennes van 1,70 - 2,50.

De 17-jarige Dijkmans, die lid is van biljartvereniging de Hangijzers uit Bladel, bereikte de Nederlandse Kampioenschappen, na het behalen van het  kampioenschap van het district Kempenland waarna hij werd afgevaardigd voor de finale van het gewest Oost-Brabant/Limburg in Mierlo-Hout die ook door hem gewonnen werd.

Door deze winst kreeg hij een ticket voor de NK in Losser.

Op het NK startte Dijkmans goed en na de eerste vijf ronden (70 caramboles per wedstrijd) ging hij fier aan kop in de finale-poule van 8 spelers. De twee resterende wedstrijden op zondag verloor hij echter en moest hierdoor Daniel Berendsen uit Arnhem voor hem dulden.

Toch kijkt Dijkmans tevreden terug op zijn NK avontuur en is blij met het zilver. Op het NK kwam hij uit op een moyenne van 3,28 met een hoogste serie van 20 caramboles.

bandstoten

Naast het onderdeel libre komt Dijkmans ook nog uit op het bandstoten. Van 15 t/m 17 februari 2013 mag hij naar Horst om daar een gooi te gaan doen naar de gewestelijke titel in de 4e klas bandstoten (1,00 1,50).