Rosolo B1 pakt naast het goud tijdens NK korfbal Jeugd

Rosolo B1 - de Korfrakkers NK 2012

Balbezit voor Rosolo

Zaterdag 16 maart 2013 speelde Rosolo B1 de kruisfinale tegen SVSH KSV B1 tijdens de NK Jeugd dameskorfbal in het Rabo Sporthuis in Reusel

Rosolo won de wedstrijd met 4-3 en kon zich opmaken voor de finale. De tegenstander werd De Korfrakkers B1 die in de andere kruisfinale met 4-2 won van Swift B1.

Het werd zeker geen makkelijke wedstrijd voor de thuisploeg. Al na enkele minuten speeltijd moest Marin Antonis van Rosolo het veld verlaten door een zware armblessure. Zij werd per ambulanceRosolo B1 - de Korfrakkers NK 2012 overgebracht naar het ziekenhuis.

De Korfrakkers namen daarna het initiatief in handen en kwamen op een 0-2 voorsprong. Het antwoord kwam van de geel zwarte formatie en via 4-4 werd het 8-8. Beide teams waren erg aan elkaar gewaagd waardoor na verlenging er nog steeds een gelijke stand op het bord stond 10-10.

De strafworpen die toen volgden pakten erg slecht uit voor Rosolo. De eerste drie werden gemist. Dramatisch waardoor De Korfrakkers het klusje makkelijk kon afmaken en de titel mee naar Erp ging en Rosolo genoegen moest nemen met een tweede plaats