Uit Archief: 1995? Gemeenteraad Reusel test in rolstoel toegankelijkheid Gemeente

toegankelijkheid Reusel

Er werd veel over de slechte toegankelijkheid van Reusel gepraat in het gemeentebestuur. Het destijds opgerichte gehandicaptenplatform nam de koe bij de horens en nodigde alle raadsleden uit om het zelf te ervaren door in rolstoelen door Reusel te rijden.

Ondanks het regenachtige weer was de opkomst van raadsleden en mensen met (electrische) rolstoelen en hulpmiddelen groot.

toegankelijkheid ReuselVele knelpunten werden bezocht zoals openbare gebouwen (Bibliotheek, Postkantoor, en de Kei) maar natuurlijk ook het winkelcentrum de Dorpsbron en Kerkstraat.

Niet alle raadsleden durfde de uitdaging aan om plaats te nemen in oude rolstoelen, maar bij het zien van de capriolen van collega bestuurders was na afloop iedereen het er wel over eens dat de toegankelijkheid zeker niet optimaal was.

Herkent u ze nog op de foto's? Ingrid van Beek en Bernhard Fleerakkers bij de moeilijke oprit van het oude postkantoor(foto 1).

Bert van Laarhoven en Ad Antonius bij de voormalige winkel van Bakkerij Schellens aan de Dorpsbron (foto 2)

En hieronder de foto van Bert v Laarhoven die in een rolstoel het voorbeeld krijgt van Jan Jansen hoe je met een rolstoel een stoep op rijdt. Ook nog zichtbaar Ans Verdonschot en Ingrid van Beek.

toegankelijkheid Reusel

toegankelijkheid Reusel

Op bovenstaande foto zijn ook de raadsleden Jan Zandstra en Jan v Limpt nog zichtbaar bij de oversteekplaats nabij de St Jozefschool